FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: mislav žagar dao ostavku na dužnost člana gradskog poglavarstva

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Bivši HNS-ovac Mislav Žagar danas jedao ostavku na dužnost člana Gradskog poglavarstva Zagreba i najavioda će se vratiti u Gradsku skupštinu kao zastupnik Hrvatskihnarodnjaka, stranke čiji je jedan od osnivača.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Bivši HNS-ovac Mislav Žagar danas je dao ostavku na dužnost člana Gradskog poglavarstva Zagreba i najavio da će se vratiti u Gradsku skupštinu kao zastupnik Hrvatskih narodnjaka, stranke čiji je jedan od osnivača.

"Odlučio sam da je bolje maknuti se nego da se zagrebački SDP i HNS preko mene prepucavaju", rekao je Žagar na konferenciji za novinare govoreći o razlozima ostavke i komentirajući trenutnu situaciju u vladajućoj gradskoj koaliciji gdje SDP i HNS pregovaraju o primjeni koalicijskog sporazuma nakon što je skupina HNS-ovaca na čelu sa Žagarom, u kojoj su bili članovi Gradske skupštine i Poglavarstva, u veljači napustila stranku.

Nakon što se gradskim zastupnicima, također bivšim HNS-ovcima, Anti Čorkalu i Krešimiru Franjiću u Gradskoj skupštini pridruži Mislav Žagar, vladajuća koalicija SDP-HNS će, kako ocjenjuje, postati i brojčano labava. Ako HNS bude od njega zatražio skupštinski mandat, kaže da je spreman vidjeti se s njima i na sudu.

Žagar je naglasio da njegova ostavka "nipošto nije ustupak onima zbog kojih je otišao iz HNS-a", a koji su se, kaže, na besraman način obogatili, gazeći po političkim idealima i koristeći stranku kao probitačnu dionicu.

"Nemam iluzija da će taj moj čin rasplesti nastalu političku situaciju, ali se usuđujem vjerovati da će bar pokazati kome je do čega stalo, a tko se otima za privatne probitke", rekao je Žagar.

Izrazio je žaljenje što se gradonačelnica Vlasta Pavić nije odrješitije založila da se preispitaju okolnosti oko sukoba interesa i iz Poglavarstva povuku ljudi poput Srećka Ferenčaka iz HNS-a koji je, smatra Žagar, u sukobu intersa. "Ako se čovjek bavi građevinarstvom to je u redu, ali ne može se paralelnom baviti i politikom i tako se bogatiti", dodao je.

Žagar je naveo da će podržavati gradske vlasti sve dok budu radili na dosad zacrtanim projektima koje je i sam potpisao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙