FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA SUBOTU 22. SVIBNJA

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu 22. svibnja.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu 22. svibnja.

BRIJUNI - Završnog dana višednevnog okruglog stola koji je na temu "Povjerenje u novim uvjetima" organizirala Zaklada 2020 najavljeno je sudjelovanje hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, slovenskog predsjednika Janeza Drnovšeka, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića, predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i predsjednika SCG Svetozara Marovića. Oni bi trebali sudjelovati u raspravi pod naslovom "Uloga izabranih šefova država u stvaranju i očuvanju razgovora o povjerenju".

(12.00-12.30 - Konferencija za novinare;

13.30-15.30 - Rasprava šefova država "Uloga šefova država u stvaranju i očuvanju razgovora o povjerenju")

STUBIČKE TOPLICE - Drugi dan seminara "Hrvatska i međunarodno kazneno pravo" koji u Stubičkim Toplicama u hotelu "Matija Gubec" organiziraju Ministarstvo pravosuđa i Pravosudna akademija u suradnji s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. Sudionicima seminara priređena u okviru priprema hrvatskoga pravosuđa za preuzimanje suđenja za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj obratit će se i tajnik Međunarodnoga kaznenog suda Hans Holthius, veleposlanik OESS-a Peter Semneby, predsjednik Vrhovnoga suda Ivica Crnić i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

MARIAZELL - Održat će se "Hodočašće naroda", završnica Srednjoeuropskog katoličkog dana, kojem bi, kako je najavljeno, trebali nazočiti hrvatski premijer Ivo Sanader i ministar kulture Božo Biškupić.

WASHINGTON - Održat će se godišnja skupština Nacionalnog saveza američkih Hrvata (NFCA) na kojoj bi, prema najavama, trebao govoriti hrvatski nacionalni koordinator za NATO Pjer Šimunović.

PJONGJANG - Posjet japanskoga premijera Junichira Koizumija koji će s vlastima Sjeverne Koreja razgovarati o nuklearnoj krizi.

TUNIS - Počet će summit Arapske lige, koji se trebao održati krajem ožujka, ali je otkazan zbog neslaganja sudionika oko ključnih pitanja (i 23.05.).

NEW YORK - Održat će se sastanak ministara financija skupine sedam najrazvijenijih zemalja (G7), kao priprema za summit čelnika tih zemalja koji će se od 8. do 10. lipnja održati u SAD (i 23.05.).

MADRID - Vjenčanje prestolonasljednika Felipea de Bourbona s Letiziom Ortiz u madridskoj katedrali L'Almudena.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Nenad Zlatović

Prije podne: Domagoj Janković

Poslije podne: Sonja Djerasimović

Večer: Duška Gerić

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdeskŽhina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙