FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen dan Sveučilišta u Osijeku

OSIJEK,31. svibnja(Hina) - Svečanom sjednicom Senata i Sveučilišnogvijeća u Osijeku je danas obilježen dan Sveučilišta Josipa JurjaStrossmayera, 29. obljetnica njegova osnutka i 297. obljetnica visokogškolstva u Osijeku.
OSIJEK,31. svibnja(Hina) - Svečanom sjednicom Senata i Sveučilišnog vijeća u Osijeku je danas obilježen dan Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, 29. obljetnica njegova osnutka i 297. obljetnica visokog školstva u Osijeku.

Rektorica osječkog sveučilišta dr. Gordana Kralik tom je prigodom podsjetila kako je kao prva visokoškolska ustanova u Osijeku 1707. godine osnovana Visoka bogoslovna škola, da na osječkom sveučilištu danas studira 13.214 studenata, a da je od njegova osnutka, 1975., na njemu diplomiralo oko 23.000 studenata.

Dodala je kako je na Sveučilištu u tijeku ostvarenje programa obnove i razvitka do 2010. godine, koji predviđa smještaj sveučilišnih sadržaja na trima lokacijama - u vojarnama "Gaj" i "Drava" i u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi, te da je u programu kapitalnih ulaganja glavni prioritet izgradnja novoga studentskog doma, završetak kojega se očekuje krajem svibnja iduće godine.

Državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Juraj Božićević kazao je kako će osječko sveučilište imati punu potporu Ministarstva, posebice upozorivši na važnost tehnologijskih projekata na sveučilištu, od kojih su neki već zaživjeli, i koji, kako drži, s vremenom trebaju prerasti u poduzetničke projekte.

Skupu su, uz ostale, bili nazočni predstavnici hrvatskih sveučilišta, Đakovačko-srijemske biskupije te župani i gradonačelnici slavonskih županija i gradova

Obilježavanje dana osječkog sveučilišta nastavit će se sutra dodjelom rektorovih nagrada najuspješnjim studentima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙