FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTMIČARI TALIJANSKIH TALACA POZIVAJU NA PROSVJEDE PROTIV BUSHA

RIM, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Otmičari troje Talijana, otetih 12.travnja, objavili su u srijedu videokasetu na kojoj se vidi da sunjihovi zarobljenici živi te pozvali Talijane na prosvjed protivpolitike SAD-a i talijanske vlade u Iraku, prenose talijanski medijiono što je objavila katarska televizijska postaja al Jazeera.
RIM, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Otmičari troje Talijana, otetih 12. travnja, objavili su u srijedu videokasetu na kojoj se vidi da su njihovi zarobljenici živi te pozvali Talijane na prosvjed protiv politike SAD-a i talijanske vlade u Iraku, prenose talijanski mediji ono što je objavila katarska televizijska postaja al Jazeera.

Katarska televizija al Jazeera je objavila snimku na kojoj se vide trojica talaca u dobrom zdravstvenom stanju. Jedan od njih je kazao na talijanskom da se prema njima dobro odnose i da je snimka napravljena 31. svibnja.

Prema istim izvorima, uz kasetu ide i poruka otmičara "zelenih falangi" kojom se poziva talijanski narod na prosvjed protiv politike američkog predsjednika Georgea W. Busha u Iraku kao i talijanske vlade premijera Silvija Berlusconija.

Bush bi u petak trebao stići u dvodnevni posjet Italiji.

Četiri Talijana koji rade za tvrtku specijaliziranu za sigurnost oteti su 12. travnja. Jednog od njih, Fabrizia Qauttrocchia, otmičari su ubili.

Preostala trojica talaca su Maurizio Agliana (37), Umberto Cupertino (35) i Salvatore Stefio (34).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙