FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DAVOR PEJČINOVIĆ UVJETNO OSUĐEN ZBOG OTMICE NA 11 MJESECI

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Bivši košarkaški reprezentativacDavor Pejčinović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćnoosuđen zbog otmice časnika HVO-a Željka Černija na uvjetnu zatvorskukaznu od 11 mjeseci, s rokom kušnje od tri godine.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Bivši košarkaški reprezentativac Davor Pejčinović danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen zbog otmice časnika HVO-a Željka Černija na uvjetnu zatvorsku kaznu od 11 mjeseci, s rokom kušnje od tri godine.

Zbog otmice su na iste kazne osuđeni i Mirko Kekelj, te Mićo Usić, dok je Pejčinovićeva bivša supruga Gordana zbog pomaganja u otmici osuđena na uvjetnu kaznu od 6 mjeseci, s rokom kušnje od dvije godine.

Optužnica ih je teretila da su u svibnju 1993. u jednom zagrebačkom lokalu oteli Černiju, koji je Gordani Pejčinović dugovao 10 tisuća njemačkih maraka. Nakon što su ga uz prijetnje ugurali u automobil, doveli su ga do stana u zagrebačkoj Dubravi, gdje su mu uzeli pištolj i zaprijetili da će mu pucati u noge ako ne vrati dug.

Černija je tada morao nazvati suprugu i reći da pripremi novac, a otmičari su ga nakon maltretiranja odvezli do jednog parkirališta i pustili, kaže se u optužnici.

Obrazlažući presudu predsjednik vijeća, sudac Željko Horvatić kazao je kako postoji niz olakotnih okolnosti zbog kojih je optuženima odredio uvjetne kazne. Tako je naprimjer spomenuo da nitko od optuženika ranije nije osuđivan, da su neporočne i zaposlene osobe, dok je među Pejčinovićeve vrline naveo i činjenicu da je sportaš.

Posebno je naglasio kako Černija niti do danas nije vratio dug, kao i da je od toga prošlo 11 godina. Pritom je odbacio tvrdnje optuženika, koji su poričući djelo tvrdili da su sa Černijem htjeli samo raspraviti o dugovanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙