FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

USKOK potvrdio da mu je dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača i drugih u vezi s otmicom Tomislava Zagorca

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije iorganiziranog kriminala (USKOK) potvrdio je danas mu je nakondovršene istrage, dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača idrugih zbog kažnjivih djela udruživanja za počinjenje kažnjivih djelai otmice Tomislava Zagorca, sina umirovljenog generala VladimiraZagorca.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) potvrdio je danas mu je nakon dovršene istrage, dostavljen kazneni predmet protiv Hrvoja Petrača i drugih zbog kažnjivih djela udruživanja za počinjenje kažnjivih djela i otmice Tomislava Zagorca, sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca.

Ured će u "zakonskom roku" odlučiti hoće li protiv osumnjičenika za otmicu Zagorčeva sina podignuti optužnicu ili će zatražiti dodatnu istragu, navodi USKOK.

U pisanu odgovoru Hini ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer ne navodi rok u kojem će donijeti tu odluku.

Istražni sudac zagrebačkoga Županijskog suda Zoran Luburić jučer je izvijestio da je zaključio istragu tog slučaja, u kojoj su ispitana 22 svjedoka.

Zbog otmice 17-godišnjeg sina generala Zagorca u pritvoru su od početka ožujka osumnjičenici Novica Petrač, Marinko Gošuljević Kinez (33), Siniša Ježovita (33), Stevo Smrček (29), Ivan Bastalić (51) i Darko Jaić (25).

Tim osumnjičenicima potkraj svibnja i u početku lipnja istječe pritvor.

Za navodnim organizatorom skupine, odbjeglim Ivanom Matekovićem, te njegovom braćom Nikolom i Liberom, raspisana je međunarodna tjeralica, kao i za Novičinim ocem Hrvojem Petračem, na kojeg je istraga proširena u početku travnja.

Odluku o proširenju istrage na Hrvoja Petrača donio je Vrhovni sud, koji je nakon žalbe na odluku istražnog suca da ne prihvati proširenje istrage utvrdio da je Petrač posredovanjem drugih osoba sudjelovao u otmici, ali ne i da se udružio u zločinačku organizaciju.

Petrač koji je prije govorio da je s generalom Zagorcem prijatelj te da mu je ponudio pomoć u prikupljanju novca za otkupninu, nakon pokretanja istrage je u bijegu, a stavljen je i na Interpolovu listu odbjeglih.

Zagorčev sin otet je 23. veljače u Zagrebu, a pušten je kad je njegov otac otmičarima platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu otkupnine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙