FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAIR: STRATEŠKE ODLUKE IRAČANIMA, VOĐENJE OPERACIJA KOALICIJI

LONDON, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blairizjavio je u srijedu da će nakon 30. lipnja "konačne strateške odluke"biti u ovlasti nove iračke vlade, dok će "vođenje" vojnih isigurnosnih operacija u užem smislu i dalje biti u ovlasti koalicije.
LONDON, 26. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Britanski premijer Tony Blair izjavio je u srijedu da će nakon 30. lipnja "konačne strateške odluke" biti u ovlasti nove iračke vlade, dok će "vođenje" vojnih i sigurnosnih operacija u užem smislu i dalje biti u ovlasti koalicije.

"Potpuno je jasno da će nakon 30. lipnja konačne strateške i političke odluke biti u ovlasti nove iračke vlade, ali kada se jednom te odluke donesu, vođenje čitave operacije u užem smislu bit će povjereno međunarodnim snagama i zapovjednicima tih snaga", kazao je Tony Blair na tjednoj sjednici na kojoj odgovara na pitanja u donjem domu.

"Ne dolazi u obzir da se američke ili britanske postrojbe ne mogu braniti, da njihovi životi budu izloženi pogibelji ili da budu pod nekim drugim zapovjedništvom koje nije američko ili britansko", istaknuo je Blair.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙