FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZASJEDANJE ZA IZBOR BUDUĆEG IRAČKOG PREDSJEDNIKA ODGOĐENO DO UTORKA

BAGDAD, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Zasjedanje iračkog prijelaznogvijeća koje bi trebalo izabrati budućeg iračkog predsjednika odgođenoje do utorka na zahtjev koalicije, izjavio je u ponedjeljak jedan odčlanova Vijeća Mahmud Osmane.
BAGDAD, 31. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Zasjedanje iračkog prijelaznog vijeća koje bi trebalo izabrati budućeg iračkog predsjednika odgođeno je do utorka na zahtjev koalicije, izjavio je u ponedjeljak jedan od članova Vijeća Mahmud Osmane.

"Zasjedanje je odgođeno do sutra", kazao je Osman.

"Svi smo došli na to zasjedanje, ali su ga Amerikanci htjeli odgoditi do sutra. Ima nešto što se muti. Želimo da sve bude gotovo danas", dodao je.

Koalicija i vijeće ne slažu se oko kandidata. Koalicija želi da za predsjednika bude imenovan Adnane Pashashi, bivši 81-godišnji diplomat, dok je vijeće za Ghazija al Yaoura, 46-godišnjeg plemenskog vođu.

"Vijeće želi da Yaouar bude predsjednik, dok Amerikanci vrše pritisak da to bude Pashashi, a UN ne igra nikakvu ulogu. Čini se da su Amerikanci ti koji kontroliraju situaciju. Međutim, oni se nemaju pravo miješati u to, Iračani moraju izabrati", istaknuo je Osmane.

U nedjelju je sastanak odgođen zbog takvih razilaženja.

"Mislimo da lik i dob Yaouara više odgovara trenutačnoj situaciji", objasnio je irački dužnosnik.

Kako je kazao, nije mu jasno što Amerikanci žele postići tom novom odgodom.

"Čudno nam je to, oni ne mijenjaju mišljenje iako je većina Vijeća iza Yaouara", kazao je Osmane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙