FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjedniceVlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijskesolidarnosti Jadranke Kosor danas je održana prva sjednica vladinaPovjerenstva za osobe s invaliditetom u 2004. godini.
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor danas je održana prva sjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom u 2004. godini.

Na sjednici je prihvaćen Poslovnik o radu Povjerenstva za osobe s invaliditetom, a prihvaćenim Planom i programom rada Povjerenstva za 2004. godinu pokrenut će se niz aktivnosti za praćenje provedbe Nacionalne strategije jedinstvene politike za osobe s invaliditetom, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Tako se, primjerice, planira uvođenje institucije pravobranitelja za osobe s invaliditetom, praćenje europskih zakona i politike prema osobama s invaliditetom te izrada prijedloga mjera djelovanja objektivno izvedivih u postojećim društvenim i ekonomskim uvjetima, praćenje provođenja zakona koji se odnose na područje položaja, zaštite i rehabilitacije osoba s invaliditetom, a u svojoj konačnici i senzibiliziranje javnosti za problematiku osoba s invaliditetom i informiranje samih osoba s invaliditetom o njihovim pravima.

Zaključeno je kako će se do iduće sjednice Povjerenstva oformiti radna skupina koja bi trebala ustvrditi što je sve potrebno u cilju izjednačavanja prava osoba s invaliditetom. Članovi Povjerenstva posebno su se osvrnuli i poduprli najave o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama pa će se, također do iduće sjednice Povjerenstva, sastaviti detaljnije izvješće, kako o samom broju osoba ozlijeđenih u prometnim nesrećama, tako i o posljedicama koje su pretrpjeli u kontekstu invalidnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙