FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAZIN: ISTARSKI VATROGASCI SPREMNO DOČEKUJU SEZONU

PAZIN, 2. lipnja 2004.(Hina) - Istarski vatrogasci spremno dočekujuljetnu sezonu, a kako je zadnjih godina najviše požara i šteta bilo naUčki, na ljeto će ondje biti smještena posebna vatrogasna ekipa,zaključeno je u Pazinu na današnjem sastanku gradonačelnika inačelnika općina u Istarskoj županiji s predstavnicima vatrogasnezajednice te javnih ustanova za zaštitu okoliša.
PAZIN, 2. lipnja 2004.(Hina) - Istarski vatrogasci spremno dočekuju ljetnu sezonu, a kako je zadnjih godina najviše požara i šteta bilo na Učki, na ljeto će ondje biti smještena posebna vatrogasna ekipa, zaključeno je u Pazinu na današnjem sastanku gradonačelnika i načelnika općina u Istarskoj županiji s predstavnicima vatrogasne zajednice te javnih ustanova za zaštitu okoliša.

Također će, navedeno je, bude li potrebno, na Učki kao i prijašnjih godina zajednički intervenirati vatrogasci iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Po riječima zapovjednika županijske vatrogasne zajednice Dina Kozlevca u protupožarnoj sezoni u Istri će biti više profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca nego lani, nabavljeno je i pet novih vozila od kojih su tri namijenjena za gašenje šumskih požara, a dva su univerzalna.

"Vatrogascima će pomagati i pripadnici Hrvatske vojske pa će njezin helikopter biti smješten u Puli, a spremna su i tri "canadaira" koja će djelovati po potrebi, poglavito zato što je Istra zbog vegetacije i turizma prioritetno područje u Hrvatskoj", ustvrdio je Kozlevac, dodavši kako su "canadairi" prošle godine nekoliko puta gasili požare u Istri.

Istaknuto je da je lanjsko ljeto bilo neuobičajeno toplo i sušno pa je u požarima na nešto više od pet tisuća hektara počinjena šteta oko 698 milijuna kuna. Na žalost u požarima su dvije osobe smrtno stradale.

U županijskoj vatrogasnoj zajednici smatraju kako će ove godine zaštita od požara biti još bolje organizirana, rečeno je na sastanku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙