FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "VATROGASNO KRŠTENJE" U BUDVI

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Brigada od 100 vatrogasaca iz Bosnei Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore doživjela je u četvrtaku Budvi svoje "vatreno krštenje", uvježbavajući zaštitu od šumskihpožara, bilježi austrijska agencija APA.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Brigada od 100 vatrogasaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije i Crne Gore doživjela je u četvrtak u Budvi svoje "vatreno krštenje", uvježbavajući zaštitu od šumskih požara, bilježi austrijska agencija APA.

Vježba u Budvi sastavni je dio programa zaštite od prirodnih katastrofa u okviru Pakta za stabilnost jugoistočne Europe, a financirana je sredstvima koja su za tu namjenu izdvojile Švicarska i SAD, ističe agencija.

"Upravo kroz takve opipljive i praktične elemente transgranične suradnje građani uočavaju prednosti regionalne kooperacije", naglasio je u priopćenju Pakta za stabilnost jugoistočne Europe zamjenik koordinatora John Riddle.

"Međusobno pomaganje susjeda sastavni je dio normalnog života u Europi. Ovdje i danas približili smo se za korak takvom životu", prenosi APA Riddleove riječi.

Cilj vježbe u Budvi bilo je poboljšanje suradnje pri gašnju požara te usklađivanje taktike, opreme i komunikacije vatrogasaca u BiH, Hrvatskoj i Srbiji i Crnoj Gori, navodi agencija, dodajući da je u njoj sudjelovalo 20 vatrogasnih vozila i nekoliko helikoptera crnogorskog ministarstva unutrašnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙