FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 27. svibnja

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 27. svibnja.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 27. svibnja.

ZAGREB - U nastavku 7. sjednice Hrvatski sabor će raspravljati o vladinu prijedlogu izmjena Zakona o državnoj potpori u poljoprivredi i ribarstvu kojima bi se trebalo dodatno razdvojiti komercijalne i nekomercijalne proizvođače te uvesti novi poticaji i ukinuti ograničenje od dva milijuna kuna kao najviši godišnji poticaj. Izmjene predviđaju da siromašna, najčešće staračka, poljoprivredna kućanstva, umjesto sadašnjih 7200 kuna po osobi, dobiju 12 tisuća kuna godišnje potpore. Prihvati li Hrvatski sabor predlože izmjene, od početka iduće godine proporcionalno će se za četiri posto smanjivati iznos poticaja kad prijeđu razinu od 78 tisuća kuna, a od 1. siječnja 2007. svi korisnici poticaja morat će biti u sustavu PDV-a, (Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

ZAGREB - Na redovitoj sjednici hrvatska Vlada će razmotriti nekoliko zakonskih prijedloga koje Hrvatskom saboru planira uputiti u hitnoj proceduri i to prijedlog zakona o kamatama, koji bi uredio i pitanje zateznih kamata, te izmjene Zakona o gradnji kojima bi se trebao smanjiti broj dozvola potrebnih za gradnju i zajamčiti lakše dobivanje građevinske dozvole, ali i na drugačiji način urediti odgovornost projektanata objekta. Vlada će razmotriti i zakonski prijedlog o državnim službenicima kojemu je cilj skratiti rokove za napredovanje i tako državnu upravu otvoriti mladima. Sjednica će se iznimno održati u palači Dverce, (Katarinski trg 6, 11 sati).

Ondje će u povodu Dana Grada Zagreba, 31. svibnja, članovi Vlade, prije sjednice, razgovarati s članovima zagrebačkog Gradskog poglavarstva o projektima interesantnima Gradu i Vladi, kao što su Sveučilišna bolnica, Rekreacijski centar u Lučkom i sl., (10 sati).

OZALJ - U Ozlju će biti predano na uporabu 18 vatrogasnih vozila čime će se poboljšati opremljenost hrvatskih vatrogasaca u novoj protupožarnoj sezoni. Primopredaji će nazočiti ministar unutarnjih poslova Marjan Mlinarić, (prostorije tvrtke IM Metal d.o.o., 11 sati).

ZAGREB - V.d. ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Zagreb dr. Željko Reiner će na konferenciji za novinare izvijestiti o financijskom stanju tog KBC-a, (Ravnateljstvo, Šalata 2, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinstvo Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) s temom: "Troškovna konkurentnost - je li rad hrvatskog radnika preskup?", (SSSH, Krešimirov trg 2, 11,30 sati).

ZAGREB - Predstavljanje "Bugarske enciklopedije" u izdanju Bugarske akademije znanosti i umjetnosti bit će u Velikoj dvorani Leksikografskog zavoda, (ulaz iz Prilaza Djure Deželića 2, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 28. dana satire, (Kazalište "Kerempuh", Ilica 31, 11,30 sati).

VUKOVAR - U sklopu radnog posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji zamjenik voditelja Misije OESS-a u Hrvatskoj, veleposlanik Robert W. Becker održat će u Vukovaru predavanje na temu "Proces mirne reintegracije Vukovarsko-srijemske županije i održivost mirne koegzistencije stanovništva" (Velika županijska vijećnica u Palači Srijem, Županijska 9,. u 14 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Vesna Krbot-Nejašmić

navečer: Srebrenka parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙