FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PRAGU ODRŽANE POLITIČKE KONZULTACIJE IZMEĐU RH I ČEŠKE

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Političke konzultacije izmeđuRepublike Hrvatske i Češke Republike održane su u ponedjeljak u Pragu,priopćilo je u utorak ministarstvo vanjskih poslova RH.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Političke konzultacije između Republike Hrvatske i Češke Republike održane su u ponedjeljak u Pragu, priopćilo je u utorak ministarstvo vanjskih poslova RH.

Hrvatsko izaslanstvo na konzultacijama predvodio je državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Hido Biščević, a češki domaćin bio je zamjenik ministra vanjskih poslova za bilateralna pitanja Petr Kolar, stoji u priopćenju.

Kako se dalje navodi, tijekom razgovora razmatrana su pitanja vezana uz ostvarivanje statusa kandidata za članstvo u Europskoj uniji u pogledu čega je Češka izrazila jasnu i nedvosmislenu potporu Republici Hrvatskoj. Posebna pozornost posvećena je razmjeni mišljenja o situaciji u jugoistočnoj Europi te promišljanju daljnjih aktivnosti Europske unije i međunarodne zajednice u cilju nalaženja najboljih mogućih rješenja za ostvarivanje pune demokratske stabilnosti tog dijela Europe.

Bilateralni odnosi između Hrvatske i Češke ocijenjeni su visokom ocjenom te su dogovoreni konkretni koraci za jačanje suradnje dviju država, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙