FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češko veleposlanstvo demantira navodne izjave premijera Špidle

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Češko veleposlanstvo u Zagrebudemantiralo je u četvrtak napise u hrvatskom tisku, gdje je prenesenanavodna izjava premijera Vladimira Špidle da će Češka blokiratipribližavanje Hrvatske Europskoj uniji.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Češko veleposlanstvo u Zagrebu demantiralo je u četvrtak napise u hrvatskom tisku, gdje je prenesena navodna izjava premijera Vladimira Špidle da će Češka blokirati približavanje Hrvatske Europskoj uniji.

List Dnevnik objavio je u četvrtak na naslovnoj stranici navodnu izjavu premijera Špidle da će Češka "blokirati približavanje EU zbog zapadnog Balkana". Sličan članak objavio je i Vjesnik.

Prema Dnevniku, koji se poziva na češku novinsku agenciju ČTK, Špidla je rekao da Češka "neće podržati ulazak Hrvatske u EU, ako EU prije početka pregovora s Hrvatskom ne formulira zajedničku politiku prema svim zemljama zapadnog Balkana".

U priopćenju češkog veleposlanstva navodi se da su, prema Uredu češke Vlade, "navodne izjave premijera Vladimira Špidle, koje su se pojavile u vijesti agencije ČTK 18. svibnja bile nejasne i pogrešno interpretirane".

"Predsjednik Vlade V. Špidla nikada nije rekao da će Republika Češka blokirati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Dapače, Republika Češka daje potporu hrvatskom integracijskom naporu te će Hrvatsku podržavati i nadalje", navodi se u priopćenju veleposlanstva.

"Po pitanju stajališta EU-a prema zemljama zapadnog Balkana, premijer Špidla je izrazio svoje mišljenje da bi Republika Češka trebala pokrenuti u okviru EU-a pojačanje postojeće zajedničke politike EU-a prema ostalim zemljama zapadnog Balkana. Ovo mišljenje nije uopće u suprotnosti u smislu podržavanja budućeg članstva Hrvatske u EU", dodaje se u priopćenju koje je potpisao veleposlanik Petr Burianek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙