FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sutra ljetna aukcija "konture" u "Mimari"

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Na ljetnoj prodaji aukcijske kuće"Konture" u Muzeju "Mimari" u Zagrebu, koja će se održati 1. lipnja,bit će ponuđeno oko 180 djela moderne i suvremene umjetnosti, oko 160ulja, grafika i crteža te 20 plastika-skulptura i reljefa, najavljenoje na današnjoj konferenciji za novinare.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Na ljetnoj prodaji aukcijske kuće "Konture" u Muzeju "Mimari" u Zagrebu, koja će se održati 1. lipnja, bit će ponuđeno oko 180 djela moderne i suvremene umjetnosti, oko 160 ulja, grafika i crteža te 20 plastika-skulptura i reljefa, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na aukciji će biti ponuđeno 17 djela koja su na popisu kulturnih dobara, od kojih je 12 s prošle proljetne aukcije, a u razdoblju do zaključenja ove aukcije pojavilo se još pet takvih djela.

Riječ je o djelima Ivana Meštrovića, Roberta Frangeša Mihanovića, Roberta Jeana Mihanovića, Slave Raškaj i Branka Šenoe, te flamanskog majstora Gaetana de Rose.

Među ponuđenim djelima na aukciji, koja će početi u 19 sati, bit će i radovi F. Kulmera, V. Svečnjaka, Z. Price, O. Glihe, Tonke Petrić, a od suvremenika Z.Vrkljana, V. Kuliša, Z. Novaka, Đ. Pulitike, Ž. Lapuha i drugih.

(Hina) xta yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙