FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIVATIZACIJA GIGANTSKE UKRAJINSKE ČELIČANE PRIVUKLA VELIKE IGRAČE

KIJEV, 26. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Planirana privatizacija velikedržavne čeličane u Ukrajini privući će ponude iz mnogih najvećihsvjetskih proizvođača, objavili su iz Ukrajinskog državnog imovinskogfonda (USPH).
KIJEV, 26. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Planirana privatizacija velike državne čeličane u Ukrajini privući će ponude iz mnogih najvećih svjetskih proizvođača, objavili su iz Ukrajinskog državnog imovinskog fonda (USPH).

LMN, drugi po veličini svjetski proizvođač čelika, udružit će se sa šestim najvećim, U.S. Steel Corporation u nastojanju da zadobije vlasništvo u Krivorizhstalu, u Dnipropetrovsku regiji, na istoku zemlje.

Aukcija za 92 posto udjela u toj golemoj čeličani, na koju se odnosi otprilike trećina ukupnog ukrajinskog izvoza čelika, započet će s iznosom od otprilike 710 milijuna američkih dolara. Prodaja je zakazana za 11. lipnja. Ukoliko se realizira, bit će to najveća privatizacija jedne državne kompanije u ukrajinskoj povijesti.

Konzorcij sastavljen od ruskog Severstala, najvećeg svjetskog proizvođača Arcelora i indijskog TATA također je najavio svoju namjeru za sudjelovanjem u aukciji. Treći igrač je novostvoreni ukrajinski konzorcij na čelu s najbogatijim Ukrajincem, Rinatom Akhmetovim, iza kojeg stoji nekoliko tamošnjih kompanija.

Ukrajina je 7. po veličini svjetski izvoznik čelika. Čeličana Krivorizhstal bilježi gubitke u poslovanju već više od jednog desetljeća, te vapi za novom opremom i smanjivanjem broja radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙