FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SMRTNE PRESUDE BOLNIČARKAMA: BUGARSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA U LIBIJI

TRIPOLI, 18. svibnja 2004. (Hina) - Bugarski ministar vanjskih poslovaSolomon Passi doputovao je u utorak u Libiju, dva tjedna nakon što jesud u Beghaziju izreako smrtnu presudu za pet bugarskih bolničarkikoje je proglasio krivima za smrt libijske djece od AIDS-a.
TRIPOLI, 18. svibnja 2004. (Hina) - Bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passi doputovao je u utorak u Libiju, dva tjedna nakon što je sud u Beghaziju izreako smrtnu presudu za pet bugarskih bolničarki koje je proglasio krivima za smrt libijske djece od AIDS-a.

Javno mnijenje u Bugarskoj pozorno prati događaje u svezi sa smrtnim presudama a javno mnijenje u Libiji tragediju djece", rekao je Passi novinarima po dolasku u zračnu luku u Tripoliju.

On je govorio o 400 libijske djece koja su umrla od AIDS-a, a prema presudi libijskog pravosuđa njih su smrtonosnim virusom zarazile bugarske bolničarke i palestinski liječnik, koji je također osuđen na smrt.

Osuđeni su uložili žalbu pri libijskm vrhovnom sudu.

"Svaka od dviju zemalja pati, a najbolje je rješenje dijalog", rekao je Passi.

Ministra je u zračnoj luci dočekao dužnosnik libijskog ministarstva vanjskih poslova a libijska televizija nije objavila vijest o njegovu posjetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙