FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUGARSKI MINISTAR NADA SE BRZOM RJEŠENJU SPORA S LIBIJOM ZBOG OSUDE BUGARSKIH BOLNIČARKI NA SMRT

TRIPOLI, 19. svibnja 2004. (Hina) - Bugarski ministar vanjskih poslovarekao je u srijedu kako se nada brzom rješenju spora s Tripolijemnastalog zbog osude na smrt pet bugarskih bolničarki koje suproglašene krivima pod optužbom da su zarazile libijsku djecu HIV-om.
TRIPOLI, 19. svibnja 2004. (Hina) - Bugarski ministar vanjskih poslova rekao je u srijedu kako se nada brzom rješenju spora s Tripolijem nastalog zbog osude na smrt pet bugarskih bolničarki koje su proglašene krivima pod optužbom da su zarazile libijsku djecu HIV-om.

"Ne nadam se samo rješenju s kojim će biti zadovoljne obje strane, nego se nadam brzom rješenju ovoga problema", rekao je ministar vanjskih poslova Solomon Passi novinarima nakon razgovora s libijskim kolegom Mohammedom Abdelom-Rahmanom Shalgamom.

Shalgam je rekao kako će suci libijskoga vrhovnog suda razmotriti žalbu osuđenih bolničarki te da će vlada ubrzati proces.

Nije, međutim, jasno hoće li se Passi sastati s libijskim vođom Gadafijem prije nego što otputuje iz Tripolija.

Početkom svibnja libijski je sud, nakon petogodišnjega procesa, osudio pet bugarskih bolničarki i palestinskoga liječnika na smrt proglasivši ih krivim za namjerno prenošenje HIV-a na 426 libijske djece u bolnici u Bengaziju.

Bugarska je presudu nazvala "nepoštenom i apsurdnom", ali libijski su dužnosnici rekli da je rezultat pravednoga procesa.

U Sofiji se nadaju da bi Gadafi, koji pokušava obnoviti veze sa Zapadom, mogao pomilovati bolničarke, a bugarski dužnosnici ustraju na tome da se optužbe odbace.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙