FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO HAZU-a I AKADEMIJE TEHNIČKIH ZNANOSTI OTPUTOVALO U KINU

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske akademijeznanosti i umjetnosti (HAZU) i Akademije tehničkih znanosti otputovaloje danas u petodnevni posjet Narodnoj Republici Kini, gdje ćesudjelovati na proslavi desetogodišnjice utemeljenja Kineske akademijeinženjerstva.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) i Akademije tehničkih znanosti otputovalo je danas u petodnevni posjet Narodnoj Republici Kini, gdje će sudjelovati na proslavi desetogodišnjice utemeljenja Kineske akademije inženjerstva.

Izaslanstvo najviše znanstvene i umjetničke akademije u Hrvatskoj - HAZU-a čine predsjednik akademik Milan Moguše i akademik Elso Kuljanić, a Akademiju tehničkih znanosti zastupat će njezin čelnik Zlatko Kniewald.

Izaslanstvo HAZU-a potpisat će za boravka u Kini Protokol o znanstvenoj suradnji s Kineskom akademijom inženjerstva, kao provedbeni dio prije dvije godine potpisanoga sporazuma, kojim se iduće dvije godine utvrđuju detalji razmjene znanstvenika.

Predviđeni su i zajednički istraživački projekti na području naftnoga gospodarstva - zaštiti okoliša u naftnom inženjerstvu, posebice vezano uz utiskivanje tehnološkoga otpada u duboke geološke formacije, te ekološki problemi u svim područjima javnoga prijevoza.

Potpredsjednik Kineske akademije društvenih znanosti Wang Luolin, u pripremi posjeta, izrazio je dobrodošlicu izaslanstvu HAZU-a s kojima će se susresti, razmijeniti mišljenja o konkretizaciji buduće suradnje s obzirom na to da će se u Zagrebu sredinom listopada potpisati sporazum o znanstvenoj suradnji s tom kineskom akademijom.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙