FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JORDANSKI KRALJ ABDULAH II RAZGOVARAO S IVOM SANADEROM I VLADIMIROM ŠEKSOM

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Suveren Hašemitske KraljevineJordan, kralj Abdulah II primio je u ponedjeljak, drugog i završnogdana svog posjeta Hrvatskoj, u zagrebačkom hotelu "Sheraton" premijeraIvu Sanadera i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Suveren Hašemitske Kraljevine Jordan, kralj Abdulah II primio je u ponedjeljak, drugog i završnog dana svog posjeta Hrvatskoj, u zagrebačkom hotelu "Sheraton" premijera Ivu Sanadera i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

"Razgovarali smo o čitavom nizu mogućih područja suradnje a prihvatio sam poziv jordanskog kralja da posjetim Jordan", kazao je nakon razgovora s Abdulahom II šef hrvatske Vlade.

On je dodao da bi već najesen, zajedno s ministrima vanjskih poslova i gospodarstva, kao i hrvatskim gospodarstvenicima, trebao posjetiti Jordan.

"Očekujem da ćemo dotada i završiti neke od bilateralnih ugovora na kojima radimo, kao što je sporazum o slobodnoj trgovini, o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, tehnološkoj suradnji i o suradnji naših luka koje bi Jordan mogao koristiti za izvoz svojih proizvoda u Europu", nastavio je Sanader.

Premijer je dodao kako je tijekom razgovora utvrđeno da između Hrvatske i Jordana postoji čitav niz mogućih područja suradnje. Jedno od njih, rekao je hrvatski premijer, je i izvoz vode u Jordan od strane hrvatskih kompanija.

"Vlada će do našeg posjeta izraditi i konkretne prijedloge o suradnji s hrvatskim kompanijama koje ćemo onda pozvati da idu s nama i ja se nadam da će ta suradnja biti na dobrobit obje zemlje", zaključio je hrvatski premijer.

Jordanski kralj primio je i predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

"Kralj je izrazio želju za što čvršćim političkim i gospodarskim povezivanjem između Jordana i Hrvatske", kazao je nakon sastanka Šeks.

On je dodao da su Jordanci zainteresirani za jačanje svih oblika bilateralne suradnje - od političke, pa do gospodarske i kulturne suradnje.

"Razmijenili smo uzajamne pozive za posjetom parlamentarnih izaslanstava, što ćemo i realizirati u dogledno vrijeme", zaključio je Šeks.

Jordanski kralj u nedjelju se, prvog dana posjeta Hrvatskoj, sastao s predsjednikom Stjepanom Mesićem i tom je prigodom naglašeno da su dvije zemlje zainteresirane za jačanje međusobne suradnje, a na međunarodnom planu zalažu se za mirno rješenje bliskoistočne krize i održivo rješenje za Irak.

Dvojica državnika suglasila su se da je međusobnu suradnju na desetak gospodarskih područja moguće proširiti zajedničkim nastupom na trećim tržištima, a dogovoreno je i potpisivanje još nekoliko bilateralnih ugovora, koji bi trebali olakšati međudržavnu suradnju i odnose privatnog sektora

Jordanski će kralj nakon posjeta Hrvatskoj otputovati u Češku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙