FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVOJE HRVATSKIH DRŽAVLJANA OZLIJEĐENO U EKSPLOZIJI U SARAJEVU

SARAJEVO,30. svibnja(Hina) - Dvoje hrvatskih državljana ozlijeđeno je uSarajevu tijekom izgreda koji se dogodio u subotu u večernjim satimakada je više osoba nastradalo u eksploziji ručne bombe u klubu zaosobe oštećena sluha, priopćilo je u nedjelju hrvatsko veleposlanstvou Bosni i Hercegovini.
SARAJEVO,30. svibnja(Hina) - Dvoje hrvatskih državljana ozlijeđeno je u Sarajevu tijekom izgreda koji se dogodio u subotu u večernjim satima kada je više osoba nastradalo u eksploziji ručne bombe u klubu za osobe oštećena sluha, priopćilo je u nedjelju hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju dostavljenom Hini u Sarajevu navodi se da je ozljede zadobilo dvoje polaznika Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" iz Splita.

Provjerom podataka o osobama primljenima u državnu bolnicu u Sarajevu utvrđeno je da se radi o Jakši Jakobu rođenom 1984. godine u Splitu te o Perici Tadić-Barešić rođenoj 1985. godine u mjestu Kruščica kod Viteza.

Tijekom dana hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić posjetio je ozlijeđene smještene u sarajevskoj bolnici. Dežurni liječnik Srećko Đikić izvjestio je da je stanje ranjenih hrvatskih državljana stabilno i da su izvan životne opasnosti pa je stoga moguće da još tijekom dana budu otpušteni iz bolnice.

O ovom događaju izviješteni su i ravnateljica Centra "Slava Raškaj" Željka Palaka kao i roditelji ozlijeđenih osoba.

Prema informacijama koje je potvrdilo ministarstvo unutarnjih poslova Sarajevske županije, u eksploziji ručne granate koja se u subotu navečer dogodila u Klubu gluhih i nagluhih osoba u Sarajevu, ranjeno je 18 osoba od kojih pet teže, ali nitko nije u životnoj opasnosti.

Eksploziju je izazvao 21-godišnji Admir Kovačević iz Sarajeva bacivši ručnu bombu nakon svađe s nekoliko osoba koje su se nalazile u Klubu gluhih i nagluhih gdje je te večeri organizirana zabava na kojoj je bilo i stotinjak gostiju iz Hrvatske i SCG.

Kovačević je nakon izgreda uhićen a policija trenutačno provodi istragu o okolnostima pod kojima se dogodila eksplozija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙