FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SKUPOVI U KUMROVCU I DRVARU - ODGOVOR EKSTREMNIM NACIONALISTIMA

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Obilježavanje Titova rođendana uKumrovcu i sloma Hitlerovog desanta u Drvaru predstavlja snažanodgovor upornim nastojanjima ekstremnih nacionalista da grubofalsificiraju povijesne činjenice i umanje ulogu i značenje JosipaBroza i partizanskog pokreta, drži sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Obilježavanje Titova rođendana u Kumrovcu i sloma Hitlerovog desanta u Drvaru predstavlja snažan odgovor upornim nastojanjima ekstremnih nacionalista da grubo falsificiraju povijesne činjenice i umanje ulogu i značenje Josipa Broza i partizanskog pokreta, drži sarajevsko "Oslobođenje".

Među više od 10 tisuća okupljenih u Kumrovcu najviše je bilo mladih, mahom članova društava Josip Broz Tito, "koji svojim akcijama ne dopuštaju fašistima da najsvjetlije događaje i osobe iz naše zajedničke prošlosti, a Tito je njihov simbol, proglase zločincima", napominje list.

Istovjetna poruka upućena je i sa skupa u Drvaru, kojem je prisustvovalo oko 3000 Drvarčana i izaslanstva iz tridesetak gradova u BiH, dodaje "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙