FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) -

DUBLIN - Michael Soden, glavni direktor Bank of Ireland, druge po veličini poslovne banke u Irskoj, priopćio je u subotu da će dati ostavku, pošto je priznao da je posjećivao internetske stranice s pornografskim sadržajem. Soden u priopćenju kaže da sadržaj tih web-siteova "nije bio protuzakonit, ali je sadržavao materijal namijenjen odraslima". "Shvaćam i prihvaćam da sam time pogazio politiku banke. Priznajem da je posjet tim stranicama bio nepriličan i da je stvorio teškoće banci", kazao je Soden.

LONDON - Slavna nacistička invazija na Novi Zeland koju su osmislili Tony Blair i Denzel Washington, nezaboravan dan iz 1066. godine - tako neka britanska djeca, koja ne poznaju svjetsku povijest 20. stoljeća, vide Dan "D" uoči njegove 60 obljetnice koja će biti obilježena 6. lipnja. U istraživanju je sudjelovalo 1.309 britanskih učenika u dobi između 10 i 14 godina i samo jer 28 posto točno odgovorilo što je Dan "D", dok ih je 32 posto znalo reći gdje se i kada to dogodilo. Stručnjaci smatraju da je ovakvo neznanje britanskih učenika uzrokovano novim trendom u obrazovanju u kojem se odustalo od učenja "datuma i bitaka" u podučavanju povijesti. No, iako nisu znali "datume i bitke" učenici su pokazali zavidnu fasciniranost zlikovcima u povijesti. Čak 71 posto točno je identificiralo Adolfa Hitlera kao nacističkog vođu.

SOLINGEN - Pismo njemačkog vojnika s ruske bojišnice stiglo je sa 63 godine zakašnjenja njegovoj kćeri koja je tada imala šest godina, piše potonja na stranicama njemačkog mjesnog dnevnog lista Solinger Tageblatt. Dana 7. srpnja 1941., vojnik Willi Schenk za kojeg se mislilo da je nestao 1942., a zatim je proglašen mrtvim, napisao je pismo koje je naslovio na "dragu Anu i malenu". Iz nepoznatih razloga, pismo je pronađeno u torbi njemačkog časnika koji je služio u Francuskoj, a otkrio ga je jedan Nijemac 1970., u bunkeru u francuskom primorju. Više od trideset godina kasnije "malena" je pronađena. Vračara je rekla njezinoj majci Ani da će za nekoliko desetaka godina još jednom čuti za muža, ispričala je vojnikova kći kojoj je danas 69 godina.

SINGPUR - Znanstvenici u Singapuru prvi su uspjeli uzgojiti zrelu riblju spermu u laboratoriju i od toga se postignuća mnogo očekuje u liječenju muške neplodnosti, objavili su u subotu znanstvenici. Uspjeh postignut na nacionalnom sveučilištu u Singapuru mogao bi biti iskoristiv i u poljoprivredi jer bi se od mužjaka željenih osobina dobivala sperma na veliko za oplođivanje ili za uvođenje, putem sperme, novih osobina budućim generacijama potomaka. Znanstvenici sa sveučilišnoga odsjeka za biologiju uspjeli su dobiti spermu česte riječne ribe, medake.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙