FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KHOBAR: OTETO 50 STRANACA, OSLOBOĐENA TROJICA NIZOZEMACA

RIJAD/DEN HAAG, 29. svibnja 2004. (Hina) - Upravitelj jednog stambenogkompleksa saudijskom gradu Khobaru izjavio je u subotu za agencijuReuters da su iz njegova bloka islamski militanti oteli 50 stranaca, aistodobno je nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da sutrojica Nizozemaca oslobođena.
RIJAD/DEN HAAG, 29. svibnja 2004. (Hina) - Upravitelj jednog stambenog kompleksa saudijskom gradu Khobaru izjavio je u subotu za agenciju Reuters da su iz njegova bloka islamski militanti oteli 50 stranaca, a istodobno je nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo da su trojica Nizozemaca oslobođena.

"Oni drže 50 stranaca, većinom Talijana i Amerikanaca, ali ima i Arapa", izjavio je upravitelj stambene četvrti Oasis u Khobaru. Njegova izjava nije potvrđena iz službenih saudijskih izvora, ali su ranije strani diplomati objavili da je oteta izvjesna skupina ljudi. Pretpostavlja se da su otmičari povezani s terorističkom mrežom al-Qaedom.

U međuvremenu je objavljeno da su trojica otetih Nizozemaca ponovo na slobodi. "Trojica otetih Nizozemca su oslobođena i dobro se osjećaju s obzirom na okolnosti", kazala je za AFP službena predstavnica nizozemskog ministarstva vanjskih poslova. "Pokušat ćemo ih što prije vratiti u Nizozemsku", dodala je, ne želeći iznijeti nikakve pojedinosti o okolnostima njihova oslobađanja i o njihovu identitetu.

Najmanje deset Saudijaca i stranaca ubijeno je u ranije subotu u nizu napada u Khobaru, priopćio je u subotu navečer saudijski prijestolonasljednik Abdallah Ben Abdel Aziz. Dodao je da će potraga za počiniteljima napada i otmica biti nastavljena sve dok "ne budu uništeni".

Američko veleposlanstvo u Rijadu ponovno je u subotu pozvalo svoje sunarodnjake da napuste kraljevinu, nakon niza napada u Khobaru koji se pripisuju islamističkim ekstremistima, u kojima je ubijeno najmanje deset osoba, među kojima je jedan Amerikanac.

Khobar je grad naftne industrije. Naftna tržišta već neko vrijeme strahuju od mogućnosti udara na

naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, najvećem svjetskom izvozniku

sirove nafte, jer bi to poremetilo njezinu isporuku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙