FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LIJEK ZA KOJI JE PLIVA KUPILA PRAVA DOBIO ODOBRENJE ZA AMERIČKO TRŽIŠTE

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Državna uprava SAD-a za hranu ilijekove (FDA) odobrila je lijek američke farmaceutske tvrtke Inveduskoji se koristi u terapiji mokraćne inkontinencije, no ta je vijeststigle mjesec dana nakon što je tvrtka Invedus, koja ne ostvarujedobit, prodao Plivi prava za tržište SAD-a na taj lijek, javlja BostonBussines Journal.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Državna uprava SAD-a za hranu i lijekove (FDA) odobrila je lijek američke farmaceutske tvrtke Invedus koji se koristi u terapiji mokraćne inkontinencije, no ta je vijest stigle mjesec dana nakon što je tvrtka Invedus, koja ne ostvaruje dobit, prodao Plivi prava za tržište SAD-a na taj lijek, javlja Boston Bussines Journal.

List prenosi da je Invedus hrvatskoj Plivi, "najvećem istočnoeuropskom proizvođaču lijekova", prodao prava na lijek za 215 milijuna dolara. Pliva je pristala platiti Invedusu 30 milijuna odmah, a 120 milijuna dolara ukoliko FDA odobri lijek, a kao dio dogovora Pliva bi američkoj tvrtci trebala platiti 45 milijuna dolara ako se razvije i verzija lijeka s produženim djelovanjem, te još 20 milijuna dolara 2013. ukoliko lijek postigne komercijalni uspjeh, izvješćuje Bloomberg News, prenosi Boston Bussines Journal.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙