FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELO ZASJEDANJE PARLAMENTARNE SKUPŠTINE NATO-A U BRATISLAVI

BRATISLAVA, 28. svibnja 2004. (Hina/dpa) - NATO-ova parlamentarnaskupština započela je petodnevno proljetno zasjedanje u slovačkomglavnom gradu Bratislavi na kojemu će glavna tema biti planovi za novikrug proširenja Sjevernoatlanstkog saveza.
BRATISLAVA, 28. svibnja 2004. (Hina/dpa) - NATO-ova parlamentarna skupština započela je petodnevno proljetno zasjedanje u slovačkom glavnom gradu Bratislavi na kojemu će glavna tema biti planovi za novi krug proširenja Sjevernoatlanstkog saveza.

Sljedeći krug proširenja ovisi o spremnosti zemalja kandidata, kazao je direktor Parlamentarne skupštine Douglas Bereuter dodajući kako se to može dogoditi "2007. ili čak ranije".

Hrvatska, Albanija i Makedonija mogle bi lako ući u sljedeću fazu priključenja. Domaćin zasjedanja Parlamentarne skupštine Slovačka postala je članicom NATO-a krajem ožujka.

Budućnost Iraka, odnosi SAD-a i EU kao u rusko-ukrajinski obrambeni pakt bit će tema ovog zasjedanja Parlamentarne skupštine koje traje do 1. lipnja i na kojem će sudjelovati i glavni tajnik Saveza Jaap de Hoop Scheffer i direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei.

Na konferenciju u Bratislavi stiglo je 600 izaslanika iz 26 zemalja članica NATO-a, 13 pridruženih zemalja i osam zemalja sa statusom promatrača.

Hrvatsku na zasjedanju parlamentarne skupštine NATO-a predstavlja izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s Krešimirom Ćosićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙