FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO seminar o spašavanju u katastrofama u Dubrovniku od 24. do 26. svibnja

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova, usuradnji s Euroatlantskim centrom NATO-a za koordinaciju djelovanja ukatastrofama, organizirat će u Dubrovniku od 24. do 26. svibnjaseminar pod nazivom "Lekcije naučene u operacijama i vježbamaEADRCC-a" , a sudjelovat će oko 120 sudionika iz 33 zemlje, najavljenoje danas na konferenciji za novinare MUP-a.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Euroatlantskim centrom NATO-a za koordinaciju djelovanja u katastrofama, organizirat će u Dubrovniku od 24. do 26. svibnja seminar pod nazivom "Lekcije naučene u operacijama i vježbama EADRCC-a" , a sudjelovat će oko 120 sudionika iz 33 zemlje, najavljeno je danas na konferenciji za novinare MUP-a.

Na seminaru će se objediniti iskustva iz pet dosadašnjih vježbi spašavanja u katastrofama članica NATO-a i Partnerstva za mir, koje su se održale od 2000. do 2003 godine, a među kojima je bila i vježba "Kroćenje zmaja" održana 2002. u Hrvatskoj, rekao je pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić.

Seminar će u sedam radnih skupina analizirati iskustva vježbi u kojima su simulirane razne situacije poput poplava, velikih požara, potresa ili terorističkih napada, najavio je Katić dodavši da su u nekim od tih vježbi sudjelovali i pripadnici hrvatske Civilne zaštite. U NATO-u, točnije u njegovoj civilnoj komponenti EADRCC-u, odlučeno je da se sva ta iskustva na jednom mjestu obrade i da u slučaju stvarne opasnosti pomoć zemljama bude što brža i jednostavnija.

Također će se analizirati i iskustva zajedničkih akcija u pomoći i spašavanju tijekom poplava koje su preklani pogodile Njemačku, Češku i Poljsku, istaknuo je Katić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙