FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "SJAJNA" ZAMISAO GRADNJE MOSTA PREKO JADRANA

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Danas će u Anconi u auliPolitehničkog fakulteta biti predstavljen projekt izgradnje 120kilometara dugačkog mosta od Ancone do Zadra što bi moglo izgledatikao šala ali je ipak istina, piše u petak rimski Il Manifesto.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Danas će u Anconi u auli Politehničkog fakulteta biti predstavljen projekt izgradnje 120 kilometara dugačkog mosta od Ancone do Zadra što bi moglo izgledati kao šala ali je ipak istina, piše u petak rimski Il Manifesto.

Most bi po projektu rimskog arhitekta Giorgia De Romanisa trebao biti dug 120 kilometara, visok 200 metara, podijeljen na tri razine na kojima bi se nalazile autoceste, željeznički kolosijeci, vodovodi i naftovodi, a cijena njegove izgradnje bila bi 250 milijardi eura, navodi list.

"Autor ove briljantne zamisli je rimski arhitekt Giorgio De Romanis koji je u interviewu listu 'Il Mondo del Lavoro nelle Marche' iznio ludi projekt. To je izgledalo kao nekakav hir o kojem ne treba previše razmišljati. No sada, eto, list uvelike promiče ovaj skup u suradnji s rektorom sveučilišta Marcom Pacettijem", piše list primjećujući kako rektor "ne crveneći se izjavljuje da je sveučilšte smatralo prikladnim biti domaćinom skupa 'kako bi se otvorila rasprava zanimljiva za grad i regiju Marche".

Moglo se pretpostavljati da u muzeju užasa takozvanih "velikih djela" više nema mjesta no pokazalo se da smo neporavljivi optimisti, ocjenjuje ovu zamisao Il Manifesto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙