FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U RUSKOJ RIJECI PRONAĐENO SEDAM BOMBI IZ 2. SVJETSKOG RATA

KIJEV, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sedam neeksplodiranih bombisovjetskog zrakoplovstva iz 2. svjetskog rata, ukupne težine oko polatone, pronađeno je nadaleko od mjesta Kovaljeva na zapadu Rusije,priopćilo je u utorak Ministarstvo za izvanredna stanja.
KIJEV, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sedam neeksplodiranih bombi sovjetskog zrakoplovstva iz 2. svjetskog rata, ukupne težine oko pola tone, pronađeno je nadaleko od mjesta Kovaljeva na zapadu Rusije, priopćilo je u utorak Ministarstvo za izvanredna stanja.

Šest bombi tipa FAB-100 i jedna FAB-250 imaju detonatore i mogle bi eksplodirati u bilo kojem trenutku, pa ih stručnjaci za eksplozive moraju onesposobiti na mjestu gdje su pronađene, objavila je agencija Interfaks, pozivajući se na isti izvor.

Operacija deaktiviranja bombi trebala bi početi u srijedu i trajati dva dana, a bombe se najprije moraju izvući na suho kako bi stručnjaci za eksplozive mogli obaviti svoj dio posla.

Tijekom operacije šire područje bit će zatvoreno za sav promet, a stanovnici okolnih mjesta bit će prebačeni na sigurno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙