FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 21. svibnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 21. svibnja 2004.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

BERLIN - Jedna trećina njemačkih vozača sanjari o seksu tijekom gužvi u prometu, dok njih samo deset posto razmišlja o alternativnim cestama na kojima možda nema tolikog broja automobila, prema novom istraživanju o navikama njemačkih vozača. Osam posto njemačkih vozača razmišlja o tome koliko goriva imaju u spremniku, sedam posto o svom sljedećem obroku, a sedam posto o tome kako moraju otići na zahod. Šest posto ispitanika kazalo je da tijekom zastoja u prometu razmišljaju o svojoj karijeri. Svaki deseti Nijemac-vozač u takvim sitaucijama razmišlja o svojoj obitelji, a njih sedam posto o onome što moraju kupiti prije odlaska kući. Auto Club Europa iz Stuttgarta, koji je proveo ovo istraživanje, objavio je da je u anketi sudjelovalo 1.833 vozača.

LONDON - Slika senzualne špijunke koja je spremna na sve samo da bi dobila informaciju, možda je popularni mit, ali britanske su tajne službe bile protiv angažiranja špijunki s nimfomanskim sklonostima, pokazali su britanski državni arhivi. "Siguran sam da više informacija možemo dobiti ako špijunke ne padnu muškarcu u zagrljaj, nego ako se s njim upuste u strastvenu vezu", pisao je Maxwell Knight, jedan od čelnika MI5, poznat i po tome što je bio nadahnuće za lik "M" iz pustolovina Jamesa Bonda autora Iana Fleminga. "Želim istaknuti da ne vjerujem u metode Mate-Hari", napisao je agent. Knight je držao da angažiranje agentica ima i neke prednosti: "Bilo koja žena koja ima sposobnosti za tajnički posao jedinstvena je prigoda koju treba iskoristiti", oduševljeno je govorio. "Nitko ne može dobiti više informacija od činovnika ili tajnice koji svakodnevno gledaju što se događa", tumačio je u svojim izvješćima.

RIM - Innocenza Cabri (99), zvana Centa koja živi u domu za umirovljenike u Bercetu u pokrajini Parma na sjeveru Italije, najstarija je europska kandidatkinja za izbore u lipnju, piše na njezinoj internet stranici. Ona se kandidira na mjesto savjetnice pokrajine Parme za Novi PSI, mali ogranak nastao iz talijanske Socijalističke stranke (PSI). Do ovih izbora Centa je mirno živjela u domu za umirovljenike, a sada sanja o budućnosti i proslavi 100. rođendana u dvorani pokrajinskog vijeća. Centa je rođena pet godina nakon što je izumljen telefon, a danas ima svoju stranicu na internetu i moto: "Budućnost ima svoju prošlost".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙