FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka premijera Sanadera u povodu Dana Oružanih snaga RH

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanaderposlao je čestitku pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, upovodu Dana Oružanih snaga, izvijestio je Vladin Ured za odnose sjavnošću.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader poslao je čestitku pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, u povodu Dana Oružanih snaga, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

"Hrvatska vojska, stvarana u teškim uvjetima Domovinskog rata, kroz pobjede i ratne uspjehe, omogućila je hrvatskim građanima život u slobodi i miru. Moram naglasiti da ne smijemo dopustiti da padnu u zaborav oni hrvatski vojnici koji su predanost domovini i svome narodu iskazali položivši svoje živote. Hrvatska se s ponosom sjeća tih dana, svjesna da su već tada stvoreni temelji našeg puta prema Europi.

Oružane snage Republike Hrvatske temeljni su oslonac obrane našeg suvereniteta i dio zajedničke europske sigurnosne i obrambene politike. Kako bi se dostigli europski standardi kojima težimo, nužno je nastaviti s reformom sustava obrane, daljnjom profesionalizacijom i depolitizacijom.

Programi hrvatske Vlade omogućit će ispunjavanje tih zadaća, a da pritom niti jedan pojedinac, pripadnik Oružanih snaga RH, neće ostati zaboravljen i nezbrinut", navodi se u čestitci premijera Sanadera.

Naglasio je kako "Hrvatska vojska ide u korak sa suvremenim trendovima, ubrzano se približava članstvu u NATO savezu, aktivna je sudionica mnogobrojnih programa i inicijativa te također sudjeluje u zajedničkim vježbama s vojskama drugih država.

Danas kada je europska budućnost Hrvatske neupitna i kad je ulazak u euroatlantske asocijacije samo pitanje vremena, Vlada drži da našoj domovini treba djelotvorna i moderno opremljena vojska čije aktivnosti se temelje na jasno definiranoj zapovjednoj odgovornosti, kvalitetnom ustroju te na vrhunskoj obučenosti i spremnosti.

S rastom razine profesionalizacije, Oružane snage bit će u mogućnosti iskoristiti sve svoje potencijale, znanstvene i tehničke.

Koristim ovu prigodu da čestitam Vama, svim pripadnicima Oružanih snaga, u ime hrvatske Vlade i svoje osobno, Dan oružanih snaga Republike Hrvatske!", stoji u čestitci premijera Sanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙