FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: IZOSTANAK BH. POLITIČARA SA SABORA HNS-A SVJEDOČI O MANJKU POLITIČKOG SLUHA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - HNS i njegova predsjednica VesnaPusić jedini su relevantan politički čimbenik u Hrvatskoj koji je "bezuvijanja" priznao i osudio ulogu hrvatske vlasti u ratu u BiH ali tonije bio dovoljan razlog da se bh. političari kao gosti pojave nasaboru te stranke, primjećuje sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - HNS i njegova predsjednica Vesna Pusić jedini su relevantan politički čimbenik u Hrvatskoj koji je "bez uvijanja" priznao i osudio ulogu hrvatske vlasti u ratu u BiH ali to nije bio dovoljan razlog da se bh. političari kao gosti pojave na saboru te stranke, primjećuje sarajevsko "Oslobođenje".

Šestom saboru HNS-a bio je kao gost iz BiH nazočan samo Rasim Kadić, predsjednik LDS-a, bilježi list, dodajući da "ostali nisu imali potrebu, zapravo, nemaju političkog sluha niti sposobnosti za dugoročno strateško razmišljanje".

Hrvatska narodna stranka treća je po snazi politička stranka u RH, "narodna po nazivu, liberalna po temeljnim načelima i suvremena po svom političkom programu", drži list, naglašavajući da je njezina predsjednica Vesna Pusić, "otvorene političke filozofije, sposobna povezivati teorijske spoznaje i ideološke matrice s aktualnim potrebama političke prakse i dugoročnim interesima društva".

Izostanak bh. političara sa sabora HNS neizravno ilustrira stanje na bh. ljevici, zaključuje sarajevski list, dodajući da takvo ponašanje udaljava bh. stranke od Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙