FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA INFORMATIZACIJU CIJELE DRŽAVNE UPRAVE OVE GODINE IZMEĐU 400 I 500 MILIJUNA KUNA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Za informatizaciju cjelokupnedržavne uprave u ovoj godini bit će izdvojeno između 400 i 500milijuna kuna, izjavio je danas državni tajnik središnjeg državnogureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić govoreći na konferenciji"Rješenja za državnu upravu 21. stoljeća".
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Za informatizaciju cjelokupne državne uprave u ovoj godini bit će izdvojeno između 400 i 500 milijuna kuna, izjavio je danas državni tajnik središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić govoreći na konferenciji "Rješenja za državnu upravu 21. stoljeća".

Konferenciju su organizirali Hewlett-Packard (HP) Hrvatska, Microsoft Hrvatska i Središnji državni ured za e-Hrvatsku.

Kovačić je izrazio nadu da bi uskoro trebao početi projekt umrežavanja državne uprave, a radi se i na elektronskoj prijavi poreza i digitaliziranju zemljišnih knjiga. Najvažnijim je ocijenio rad na uvođenju sustava, normi i standarda radi postizanja interoperabilnosti usluga državne uprave.

Važnim drži i uspostavljanje Agencije za potporu informacijskim sustavima, stožernog tijelo za potporu informatizacije državne uprave u kojoj bi bio mrežni operativni centar, udomljeni bi bili razni registri, a izrađivala bi i računalne aplikacije, te predlagala standarde. No točan datum početka rada, Kovačić nije mogao reći. Natječaj za informatizaciju pravosuđa biti će gotov do kraja godine, a o modelu financiranja moći će se govoriti tek kada cijeli projekt bude gotov, kazao je, dodajući da postoji mogućnost da se angažiraju sredstva Svjetske banke za taj projekt, a da dio bude financiran iz proračuna.

Hrvatska trenutno nema metodologiju kojom bi mogli na odgovarajući način, po europskim standardima, pratiti razvoj informacijsko-komunikacijskog društva i za oko dva tjedna započela bi izrada studije o benchmarkingu koja bi trebala odgovoriti kako uopće mjeriti informatizacijsko društvo, najavio je Kovačić.

Također je kazao da su počeli pregovori između države i Microsofta o tome kolike će ove godine država platiti za licence Microsoftovih računalnih programa koje koristi, a koji trebaju završiti do početka srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙