FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: umjetnička večer u povodu 56. obljetnice Dana neovisnosti Države Izrael

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatsko-izraelsko društvo (HID)priredilo je večeras u svojim prostorijama u Zagrebu umjetničku večeru povodu Dana neovisnosti Države Izrael i 56. obljetnice postojanjamoderne židovske države na kojoj je nastupio mješoviti pjevački zbor"Lira".
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatsko-izraelsko društvo (HID) priredilo je večeras u svojim prostorijama u Zagrebu umjetničku večer u povodu Dana neovisnosti Države Izrael i 56. obljetnice postojanja moderne židovske države na kojoj je nastupio mješoviti pjevački zbor "Lira".

Dan neovisnosti Države Izrael - Jom Haacmaut slavi se u spomen na 14. svibnja 1948. dan stvaranja Države Izrael.

Kako je rekao predsjednik HID-a Mihael Montiljo, stvaranjem moderne židovske države ostvarene su i proročanske riječi Theodora Herzla izrečene davne 1898. da će se za pola stoljeća osnovati moderna država Izrael.

Na večerašnjoj umjetničkoj večeri "Lira" je, pod ravnanjem maestra Roberta Homena, izvela odabir pjesama sa židovskom tematikom kojih su autori poznati židovski skladatelji, ali i skladatelji nežidovskoga podrijetla.

Među izvedenim skladbama bile su i dvije dugogodišnjega dirigenta i umjetničkoga voditelja zbora "Lira" Emila Cosseta - Erev shel shoshanim (Večer ruža) i Hava nagila.

Plesnu točku "Meditacija" na glazbu Emila Cosseta izvela je Petra Hrašćanec uz klavirsku pratnju Margarete Lukić.

Osim toga, zagrebačkoj se publici prvi put predstavio i slikar Jovica Vasiljević svojim obojenim rezbarijama u drvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙