FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK UPOZORAVA FRANCUSKU OKO DRŽAVNE POMOĆI ALSTOMU

BRUXELLES, 24. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija javnoje danas upozorila Francusku da bi problemima pritisnuta inženjerskakompanija Alstom trebala pronaći industrijske partnere unutar fiksnogvremenskog razdoblja kako bi Bruxelles odobrio državnu pomoć zaspašavanje te kompanije.
BRUXELLES, 24. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Europska komisija javno je danas upozorila Francusku da bi problemima pritisnuta inženjerska kompanija Alstom trebala pronaći industrijske partnere unutar fiksnog vremenskog razdoblja kako bi Bruxelles odobrio državnu pomoć za spašavanje te kompanije.

"Te predanosti industrijskim partnerstvima bitni su elementi za sporazum s Komisijom, budući su to važni preduvjeti za osiguravanje održivosti Alstoma i kompenzacije kako bi se uklonilo narušavanje konkurentnosti na tržištu uslijed davanja državne pomoći", stoji u priopćenju Komisije.

Alstom proizvodi širok raspon proizvoda, od turbina do energetskih postrojenja i vlakova velikih brzina, a u Francuskoj se smatra da ima središnju ulogu u industriji te zemlje. Stoga je francuski ministar gospodarstva, financija i industrije Nicolas Sarkozy u dva tjedna čak tri puta bio u Bruxellesu, kako bi dogovorio s Europskom komisijom okvir za spašavanje te kompanije.

Francuska vlada čini se da je sklona spajanju dijelova Alstoma i također francuske Areve. S druge strane, njemački Siemens zainteresiran je za kupovinu određenih dijelova Alstoma, ponajprije u proizvodnji energetskih postrojenja, kako bi mogao konkurirati američkom General Electricu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙