FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA RASPRAVLJALA O ZAKONU O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA BEZ KONZULTACIJA SA SINDIKATIMA

ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Vlada je danas raspravljala oizmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, iako tekstzakona nije prije toga dostavila na mišljenje sindikatima državnihslužbi, upozorio je Sindikat državnih i lokalnih službenika inamještenika Hrvatske.
ZAGREB, 27. svibnja 2004. (Hina) - Vlada je danas raspravljala o izmjenama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, iako tekst zakona nije prije toga dostavila na mišljenje sindikatima državnih službi, upozorio je Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske.

Prema Poslovniku Vlade svaki prijedlog ili mišljenje koje se dostavlja Vladi na razmatranje mora se prethodno, u pravilu, uputiti na mišljenje udruzi u čiji djelokrug spada takav prijedlog i mišljenje. Ne radi se, dakle, o dobrom običaju kojeg se Vlada drži, već o nepoštivanju obveze propisane Poslovnikom, ističe sindikat u priopćenju.

U tekstu upućenom Vladi mogli smo pročitati da se ukida institut raspolaganja, a službenicima koji ne mogu biti raspoređeni na radno mjesto nakon što se ukine državno tijelo rješenje o otkazu državne službe izdat će se u roku od 60 dana, za razliku od 90 dana koje propisuje važeći zakon, naglašavaju sindikalci.

Sindikat će od Vlade zatražiti očitovanje o razlozima zbog kojih je zaobiđen prigodom upućivanja zakona na dnevni red današnje sjednice.

Dotad samo možemo konstatirati da je navada prigodničarskog nazdravljanja socijalnom partnerstvu i stvarnog ignoriranja socijalnog dijaloga, koja je krasila Vladu Ivice Račana, zarazila i Vladu Ive Sanadera, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙