FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SINDIKAT PREPOROD osuđuje nasilje nad učiteljima

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporodosudio je danas nasilje u Osnovnoj školi Vilim Korajac iz Požege gdjeje roditelj jednog učenika pretukao nastavnika tjelesnog odgojaZdravka Vrankovića.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporod osudio je danas nasilje u Osnovnoj školi Vilim Korajac iz Požege gdje je roditelj jednog učenika pretukao nastavnika tjelesnog odgoja Zdravka Vrankovića.

Nakon nedavnog incidenta u kojem je učenik jedne zagrebačke srednje škole stolicom pogodio profesoricu i fizički napao kolegu iz razreda, dogodilo se još okrutnije fizičko nasilje nad Vrankovićem, upozorava Preporod u priopćenju.

"Ako se tome ne stane na kraj pitamo se je li sljedeći oblik nasilja ubojstvo i kada će nadležne institucije učiniti nešto kako bi nasilje nad nastavnicima konačno prestalo?"

Preporod ističe da fizičkog a osobito psihičkog nasilja nad nastavnicima ima puno više no što se o tome zna, jer samo rijetki slučajevi dobiju epilog u javnosti.

Svi projekti prevencije i suzbijanja nasilja ostaju samo mrtvo slovo na papiru, što pokazuje i najnoviji primjer koji se dogodio upravo u školi u kojoj se provodi takav projekt protiv nasilja.

Preporod osuđuje i sve oblike nasilja nastavnika nad učenicima, ali ne može prihvatiti da nastavnici budu poligon iživljavanja svakoga tko se sjeti iz bilo kakvog razloga.

Sindikalci traže da se počinitelj nasilja nad Vrankovićem drastično kazni, jer nije samo ozbiljno ugrozio život učitelja na radnom mjestu, nego ga je i ponizio pred brojnim učenicima. Ako kazna bude pravodobna i primjerena trebala bi biti jasna poruka svima koji bi ubuduće i pomislili na takvo nešto.

Hoće li se odgovorni u vlasti konačno početi ozbiljno baviti svim oblicima nasilja u društvu ili će nasilje postati način života i opća pojava u Hrvata, pita se Preporod u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙