FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni dragovoljci hrvatski protestiraju zbog mogućnosti da "Bože pravde" postane himna srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nezavisni dragovoljci hrvatski udanašnjem priopćenju protestiraju zbog mogućnosti da "Bože pravde"postane himna srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i traže dapremijer Sanader odmah zaustavi tu, kako se navodi, "sramnuprovokaciju Milorada Pupovca".
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nezavisni dragovoljci hrvatski u današnjem priopćenju protestiraju zbog mogućnosti da "Bože pravde" postane himna srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj i traže da premijer Sanader odmah zaustavi tu, kako se navodi, "sramnu provokaciju Milorada Pupovca".

U priopćenju koje je potpisala predsjednica Nezavisnih dragovoljaca hrvatskih Slavica Hruškar stoji da su dragovoljci Domovinskoga rata slušali "njihovu pjesmu "Bože pravde" kada su krenuli u krvavi pohod na hrvatski narod od 1990. na dalje".

Ističe se kako dragovoljci Domovinskoga rata "teško podnose istupe onih koji su nas ubijali i palili", pa zato priopćenjem "apeliraju na premijera i hrvatsku Vladu da hitno zaustave tu sramotu".

Dodaje se da Nezavisni dragovoljci hrvatski posjeduju autentičnu kazetu kojom mogu dokazati spomenute navode, a spremni su kazetu dati i na uvid hrvatskoj javnosti.

Nezavisni dragovoljci hrvatski reagirali su na najavu predsjednika Srpskoga narodnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca, objavljenu danas u medijima, "da će Skupština koordinacije županijskih vijeća srpske nacionalne manjine tek razmotriti način odabira svečane pjesme pa će se vidjeti hoće li to biti 'Bože pravde' koja se o nekim prigodama svira nakon hrvatske himne".

Mediji prenose i izjavu predsjednika SNV-a Milorada Pupovca da će zastava i grb srpske zajednice u Hrvatskoj biti izabrani preko javnoga natječaja do kraja godine te da će ti simboli izražavati pripadnost srpskom narodu i hrvatskoj državi te autentično obilježje Srba u Hrvatskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙