FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠVICARSKI KATOLICI PREDLAŽU IVANU PAVLU II. DA ODE U MIROVINU

ŽENEVA, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Skupina švicarskih katolikapredložila je u utorak Papi Ivanu Pavlu II. da ode u mirovinu i takoizazvala žestoku reakciju Katoličke crkve, tri tjedna uoči Papinaposjeta Švicarskoj i na dan njegova rođendana.
ŽENEVA, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Skupina švicarskih katolika predložila je u utorak Papi Ivanu Pavlu II. da ode u mirovinu i tako izazvala žestoku reakciju Katoličke crkve, tri tjedna uoči Papina posjeta Švicarskoj i na dan njegova rođendana.

U otvorenom pismu Papi koje je naslovljeno na švicarske biskupe, četrdesetak predvodnika župa, među kojima je osam svećenika, predlaže da se Papa, "rimski biskup", povuče u mirovinu u 75. godini, kao i drugi biskupi.

Ivan Pavao II. koji boluje od Parkinsonove bolesti proslavlja u utorak svoj 84. rođendan.

Švicarska biskupska konferencija jako je loše primila pismo u trenucima kad se Sveti Otac priprema za posjet Bernu 5. lipnja, što bi trebao biti njegov prvi posjet inozemstvu u posljednjih šest mjeseci.

Objaviti takvo pismo na dan Papina rođendana "gnusno je i podmuklo", ocijenio je bazelski biskup Kurt Koch u izjavi objavljenoj na internetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙