FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 21 sat.
ZAGREB, 22. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 21 sat.

ZAGREB - Vesna Pusić bit će predsjednica Hrvatske narodne stranke i u sljedećemu četverogodišnjem mandatu, a Radimir Čačić predsjednik Središnjeg odbora, odlučili su danas izaslanici na Šestom saboru HNS-a u Zagrebu. Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je da će najprije raditi na strukturiranju stranke, a zatim javnosti predstaviti svoj politički program. Glavni politički ciljevi HNS-a u sljedeće četiri godine bit će uspostava modela razvoja Hrvatske ujednačenih šansi smanjivanjem razlika u BDP-u, zatim uspostava nove socijalne politike umjesto dosadašnjeg oblika socijalne skrbi, koja se svela na državno milosrđe. "Pravi rezultati i snaga stranke mjerit će se na izborima, a prvi test bit će lokalni izbori", izjavila je novinarima Vesna Pusić komentirajući anketu o HNS-u, po kojoj ta stranka, da se izbori održavaju sada, ne bi prešla izborni prag.

SLAVONSKI BROD - U organizaciji Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata u Slavonskome Brodu je održan treći susret roditelja i obitelji djece poginule u ratu, pod nazivom "Sjećanje na 306 poginule djece u Domovinskom ratu". Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor najavila je kako će pokrenuti inicijativu da makar simbolično sjedište pravobranitelja za djecu bude u Slavonskom Brodu gdje je u Domovinskom ratu poginulo 29-ero djece, cijeli jedan razred. "Na taj bismo način i u zakon ugradili jednu obvezu u borbi protiv zaborava", kazala je Kosor. Odgovarajući na novinarska pitanja najavila je kako će o problemima civilnih stradalnika rata biti riječi i na skorom sastanku s čelnicima te Udruge.

KORČULA - Najstarija stanovnica otoka Koručule Jaka Grbin danas je u Žrnovu proslavila 100. rođendan. Uz rodbinu, obitelj i mnoge čestitare, slavljenicu je pozdravio i korčulanski gradonačelnik Mirko Duhović. Jaka Grbin je još vitalna i radi po kući i oko kuće, a sama je pripremila i kolače i rakiju od ruža kojom je počastila posjetitelje. "Život je bio težak", prisjeća se stogodišnjakinja, "a opet, ako živiš pošteno i umjereno, nemaš se čega sramiti". Tajne za dug život nema. Hrana je uglavnom bila domaća, iz njezina vrta u Žrnovu i s otoka Korčule. Bob, blitva, riba, kozje mlijeko, sir... glavna je zdrava hrana, kaže, a i danas na ulazu u novo stoljeće života Jaka Grbin obvezno popije bevandu od pravoga crnoga vina. Danju sluša radio, a televiziju gleda do kasno u noć iako je, kaže, na programu puno politike koja ju ne zanima.

BALE - U Balama nedaleko od Rovinja sutra će se održati izbori za Općinsko vijeće. Nakon 20-dnevne izborne promidžbe mještani te općine odlučivat će kojoj će stranačkoj ili nezavisnoj listi dati glas. Oko 750 birača, koliko ih je na popisu, ima velik izbor, a za 11 mjesta u Vijeću natječe se šest lista sa 66 kandidata. Izbori se održavaju jer je Općinsko vijeće raspušteno zato što nije donesen općinski proračun.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙