FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Autorska večer Hrvoja Hegedušića- 45 godina umjetničkog rada

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - U povodu 45 godina umjetničkog radau dvorani "Lisinski" održana je autorska večer Hrvoja Hegedušića,istaknutog hrvatskog glazbenika, jednog od začetnika zagrebačke školešansone.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - U povodu 45 godina umjetničkog rada u dvorani "Lisinski" održana je autorska večer Hrvoja Hegedušića, istaknutog hrvatskog glazbenika, jednog od začetnika zagrebačke škole šansone.

U prvom dijelu koncerta koji je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture nastupio je slavljenik Hrvoje Hegedušić pjevajući pred prepunom dvoranom šansone i skladbe nastale na stihove hrvatskih pjesnika Cesarića, Matoša, Britvića, Tadijanovića i drugih.

Drugi dio slavljeničkog koncerta svojim nastupom uveličali su Hegedušićevi gosti Vice Vukov i klapa Nostalgija, Krunoslav Slabinac, Gabi Novak, Ksenija Erker, Hegedušićeva supruga, Martina Hegedušić, kćerka, Massimo, Mirko Cetinski Darko Domjan i na kraju Hegedušić Family.

Revijskim orkestrom HRT-a ravnao je Nikica Kalogjera.

Hrvoju Hegedušiću večeras su čestitali akademik Tonko Maroević, glazbeni kritičar i dugogodišnji suradnik Dražen Vrdoljak, direktor Croatia Recordsa Siniša Škarica koji je Hegedušiću predao dvostruki CD-rom u čast visoke obljetnice njegova umjetničkog rada.

Tonko Maroević zahvalio je Hegedušiću što je u svojim pjesmama i šansonama sačuvao dostojanstveni govor hrvatskih pjesnika. Kako je rekao, njegov je ulog izuzetno velik jer je na kreativan način, kroz glazbu učinio veliku promociju hrvatske poezije. Kroz zatvorene rime i ritmove pokazao je svu snagu stiha koje je uspio vrlo uspješno uglazbiti i popularizirati u javnosti, kazao je Maroević.

U knjižici za svečarski koncert, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja Pero Gotovac je naveo kako je Hegedušić pokazao da je vrstan skladatelj i interpret - pjevač, školovani elektroničar i nadareni ljubitelj glazbe. Hrvoje Hegedušić odrastao je u obiteljskoj sredini gdje su se njegovale lijepe umjetnosti, podsjetio je Pero Gotovac, navodeći da to potvrđuje i njegova današnja brojna i sretna "raspjevana obitelj".

Hrvoje Hegedušić napisao je i brojne aranžmane za razne glazbene sastave, a dokazao se i kao vrsni snimatelj mnogih radijskih emisija, istaknuo je Gotovac.

Prepuna dvorana Vatroslav Lisinski oduševljeno je pozdravila popularnog Hegedušića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙