FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

50. OBLJETNICA GRADSKOGA KAZALIŠTA "TREŠNJA"

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Svakodnevnim prikazivanjem po dvijepredstave te nizom popratnih događanja Gradsko kazalište Trešnja od 1.do 13. lipnja obilježit će 50. obljetnicu rada, a sav prihod odulaznica bit će doznačen ustanovi za rehabilitaciju djece soštećenjima vida - Maloj kući.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Svakodnevnim prikazivanjem po dvije predstave te nizom popratnih događanja Gradsko kazalište Trešnja od 1. do 13. lipnja obilježit će 50. obljetnicu rada, a sav prihod od ulaznica bit će doznačen ustanovi za rehabilitaciju djece s oštećenjima vida - Maloj kući.

Prisjećajući se prve predstave tog kazališta "Crvenkapice", ravnatelj "Trešnje" Roman Šušković istaknuo je da će završna svečanost 12. lipnja biti prigoda da se okupe i neki od glumaca u toj predstavi, ali i svi prijatelji kazališta i djece.

U povodu 50. rođendana Gradskog kazališta Trešnja izići će i CD sa songovima predstava iz 70-ih godina.

U sklopu obilježavanja Trešnjina jubileja, ove su godine pokrenuti i Dani Silvije Hercigonje, u spomen na to veliko ime hrvatskog baleta, koreografije i plesne pedagogije.

Dani Silvije Hercigonje održat će se od 7. do 9. rujna, a okupit će djecu predškolske i osnovnoškolske dobi koja se bave plesom.

Šušković je izrazio nadu da će se revija Dani Silvije Hercigonje održavati i idućih godina.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙