FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHARLES AZNAVOUR SLAVI 80. ROĐENDAN

PARIZ, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Charles Aznavour, sa svojihmetar i 65 centimetara najniži među orijašima francuske šansone,proslavit će u subotu na pozornici Kongresne palače u Parizu svoj 80.rođendan i više od pedeset godina karijere.
PARIZ, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Charles Aznavour, sa svojih metar i 65 centimetara najniži među orijašima francuske šansone, proslavit će u subotu na pozornici Kongresne palače u Parizu svoj 80. rođendan i više od pedeset godina karijere.

Neki od najpoznatijih francuskih umjetnika kao što su Johnny Hallyday, Patricia Kaas, Pascal Obispo, Line Renaud i Henri Salvador, te američka pjevačica Liza Minnelli i grčka Nana Mouskouri, pridružit će mu se na pozornici na zadnjem u seriji od 24 koncerta koju je započeo 17. travnja. Slavljenički koncert izravno će prenositi francuska privatna televizijska postaja TF1.

"Prestat ću pjevati kada se više ne budem mogao popeti na pozornicu", izjavio je Aznavour za AFP u studenom 2003. Želi, kako je sam rekao, da mu na grobu piše: "Ovdje počiva najstariji čovjek na groblju".

Početkom prosinca 2003. snimio je svoj zadnji album pod nazivom "Putujem".

Charles Aznavour (pravo prezime mu je Aznavurjan), koji je rođen u Parizu 22. svibnja 1924., ima na svom programu 740 pjesama, od kojih 350 pjeva na francuskom, a 150 na engleskom jeziku.

Osamdesetogodišnji Aznavour ima mnoge planove, pa tako kani snimiti novi album u duetima sa svjetski poznatim pjevačima, održati solistički koncert sa simfonijskim orkestrom iz Montreala i priprema "otvoreno pismo mladima koji se bave u ovim poslom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙