FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: BERLUSCONI U PARLAMENTU O IRAČKOJ KRIZI

RIM, 20. svibnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer SilvioBerlusconi večeras je, govoreći u parlamentu o stanju u Iraku irazgovorima 18. i 19. svibnja u Sjedinjenim Američkim Državama sglavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Kofijem Annanom i američkimpredsjednikom Georgeom Bushom, ponovio da Italija neće povući svojevojnike iz Iraka.
RIM, 20. svibnja 2004. (Hina/AR) - Talijanski premijer Silvio Berlusconi večeras je, govoreći u parlamentu o stanju u Iraku i razgovorima 18. i 19. svibnja u Sjedinjenim Američkim Državama s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Kofijem Annanom i američkim predsjednikom Georgeom Bushom, ponovio da Italija neće povući svoje vojnike iz Iraka.

"Povući se sada iz Iraka značilo bi oskvrnuti sjećanje na pale talijanske vojnike i obezvrijediti težak posao vojnika i civila u toj zemlji. Naša vanjska politika je uvijek bila vođena odlučnim načelima, a ne oportunizmom", rekao je Berlusconi.

Najavivši donošenje nove rezolucije UN-a, Berlusconi je rekao da bi ona trebala predvidjeti sudjelovanje islamskih zemalja u međunarodnim snagama u Iraku.

"Neprijatelji mira znaju da su im dani odbrojeni", rekao je Berlusconi i dodao da se terorističke bande protive pomirbi u Iraku te da bi bez međunarodnih snaga Irak zapao u krvavi građanski rat.

Rekao je da će nova iračka vlada pripremiti izbore za siječanj 2005. te da je već poznata osoba koja će je voditi, no da se još nije očitovala pristaje li te da je zato ne može imenovati.

Berlusconi je govorio po pola sata u Zastupničkom domu i Senatu, a rasprava o politici talijanske vlade prema Iraku bila je oštra u oba doma.

Oporbeni lijevi centar zahtijeva povlačenje talijanskih snaga iz Iraka, o čemu će se glasovati u nastavku zasjedanja, a vladajuća koalicija desnog centra pak podupire vladu i premijera Berlusconija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙