FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS: HRVATSKOJ POTPORA IRSKE NA PUTU PREMA EU-U

DUBLIN, 19. svibnja 2004. (Hina) - Od svoga domaćina dobio sam potvrdui uvjeravanje da će djelovati na predsjednika irske vlade da onodlučno djeluje na Ministarskom sastanku 17. i 18. lipnja kako biHrvatska dobila stauts kandidata, ali i određen termin pregovora,izjavio je u srijedu u Dublinu predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks.
DUBLIN, 19. svibnja 2004. (Hina) - Od svoga domaćina dobio sam potvrdu i uvjeravanje da će djelovati na predsjednika irske vlade da on odlučno djeluje na Ministarskom sastanku 17. i 18. lipnja kako bi Hrvatska dobila stauts kandidata, ali i određen termin pregovora, izjavio je u srijedu u Dublinu predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Predsjednik Sabora kazao je to nakon sastanka sa svojim domaćinom, predsjednikom Zastupničkog doma irskog parlamenta Roryjem O'Hanlonom, na čiji poziv boravi u trodnevnom službenom posjetu Irskoj, koja trenutačno predsjedava Europskom unijom.

"To je ključna potpora Irske, koja se treba čuti jasno i glasno na tom Ministarskom sastanku, što je ključno razdoblje za Hrvatsku i mislim da će predsjednik irske vlade tako i postupiti", rekao je Šeks

Šeks se u srijedu ujutro sastao i s irskom predsjednicom Mary McAleese kojoj je, kako je kazao, zahvalio na irskoj potpori koju je Hrvatska dobila u dobivanju pozitivnog avisa Europske komisije.

"Zahvalili smo irskoj predsjednici na potpori koju je Hrvatska dobila u ratifikaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te u dobivanju pozitivnog avisa", kazao je Šeks.

Prema njegovim riječima irska predsjednica je pokazala zanimanje za raspoloženje hrvatske javnosti prema pristupanju Europskoj uniji, te je usporedila put Irske i Hrvatske u tom procesu. Irska predsjednica je također istaknula kako je Hrvatskoj potrebno strpljenje i vrijeme da ostvari stabilnost i gospodarski prosperitet.

Šeks je na kraju novinarima rekao da je s Mary McAleese i Roryjem O'Hanlonom razgovarao o postojećoj međuparlamentarnoj suradnji između dvije zemlje, te o unapređenju te suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙