FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠEKS DOPUTOVAO U SLUŽBENI POSJET IRSKOJ

DUBLIN, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks doputovao je u utorak navečer u Dublin iz Strasbourgagdje je sudjelovao na konferenciji predsjednika parlamenata zemaljačlanica Vijeća Europe.
DUBLIN, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks doputovao je u utorak navečer u Dublin iz Strasbourga gdje je sudjelovao na konferenciji predsjednika parlamenata zemalja članica Vijeća Europe.

Šeks, koji je u Strasbourgu supredsjedao konferenciji održanoj pod nazivom "Europa građana - parlamenti i građansko sudjelovanje", doputovao je u službeni posjet Irskoj na poziv predsjednika Zastupničkog doma irskog Parlamenta Roryja O'Hanlona.

U srijedu će se predsjednik Sabora sastati s irskom predsjednicom Mary McAleese a zatim će posjetiti irski Parlament gdje će nazočiti zasjedanju Zastupničkog doma i sastati se s njegovim predsjednikom Roryem O'Hanlonom.

U četvrtak će se predsjednik Hrvatskog sabora sastati s predsjednikom zajedničkog Odbora za vanjsku politiku irskog Parlamenta Michaelom Woodsom, te s predsjednikom Senata Roryjem Kielyjem.

U petak, posljednjega dana boravka u Irskoj, Šeks će se sastati sa državnim ministrom za europska pitanja u ministarstvu vanjskih poslova Irske Dickom Rocheom.

Očekuje se da će u razgovoru s irskim dužnosnicima biti riječi o predstojećem europskom summitu u lipnju s kojeg Hrvatska očekuje da će dobiti datum za početak pregovora o pristupanju Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙