FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) -

BUENOS AIRES - Argentinski vozač autobusa Ramon Rodrigez Dos Santos morao je gledati izvođenje operativnog zahvata na žrtvi prometne nezgode kao dio kazne zbog napada i ubojstva 11- godišnjeg dječaka, izvijestio je sudac. "To je važno legalno upozorenje ljudima koji krše zakone", rekao je sudac Cesar Raul Jimenez iz sjeverne provincije Misiones nazvavši neobičnu kaznu "odgojnom mjerom". Dos Santos osuđen je za ubojstvo nakon što je autobusom udario i usmrtio dječaka na skuteru. Sudac mu je također zabranio vožnju na pet godina i uvjetno osudio na dvogodišnju zatvorsku kaznu. Dos Santos se mora podvrći i psihološkim testovima kako bi seutvrdilo da se može nositi sa traumatičnim iskustvom gledanja operacijskog zahvata.

BRUXELLES Skupina belgijskih i poljskih stručnjaka koju predvode astrofizičari sa sveučilišta u Liegeu otkrila je zvijezdu s dosad najvećom masom, priopćila je u ponedjeljak ta belgijska ustanova. Riječ je o dvojnoj zvijezdi nazvanoj WR20a čije sastavnice imaju masu osamdesetak puta veću od našeg Sunca svaka, dodaju voditelji ekipe iz Skupine za visokoenergetsku astrofiziku pri tom sveučilištu. Takve zvijezde završavaju život eksplodirajući u supernovu i tako stvaraju crnu jamu (područje s tako jakim gravitacijskim poljem da mu nikakvo zračenje ne može umaći, odakle mu i ime). Dvije zvijezde međusobno se zaklanjaju, a proučavanjem svjetlosnih kolebanja, utvrđeno je da prva ima masu 83 puta, a druga 82 puta veću masu od Sunčeve.

NIAMEY - Gradonačelnik Niameya prijestolnice Nigera zapovijedio je kvalificiranim vračevima da otjeraju zle duhove za koje je dojavljeno da se zastrašujuće pojavljuju noću. Ljubitelji noćnog života Niameyu opetovano su se žalili na ženu koja se pojavljuje niotkuda, proklinje ih i prijeti im prije no što nestane kao da je isparila.

ATENA - Tri stotine ljudi poslije posljednjih oproštaja od dragih osoba završilo je u bolnici zbog trovanja hranom nakon što su pojeli tradicionalne slastice koje su im tom prigodom ponuđene, izvijestili su dužnosnici. Kolyva, koju su pojeli pravoslavni vjernici, napravljena je kuhane pšenice i šećera, sa orasima, grožđicama, te vrstom šipkova sjemena dodanih prema lokalnim običajima. Slastica se može pokvariti ako predugo stoji na toplome.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙