FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEUTSCHE TELEKOM KUPUJE TELEKOM TVRTKU U KALIFORNIJI

BERLIN, 25. svibnja 2004. (Hina/AP) - Najveći europski telekom,Deutsche Telekom (DT) objavio je danas da će kupiti GSM mobilnutelefonsku mrežu u Kaliforniji i Nevadi od američkog CingularWirelessa za 2,3 milijarde američkih dolara.
BERLIN, 25. svibnja 2004. (Hina/AP) - Najveći europski telekom, Deutsche Telekom (DT) objavio je danas da će kupiti GSM mobilnu telefonsku mrežu u Kaliforniji i Nevadi od američkog Cingular Wirelessa za 2,3 milijarde američkih dolara.

Dvije kompanije potpisale su sporazum o razvrgavanju zajedničkog ulaganja u Kaliforniji, Nevadi i New Yorku, koji su sklopile 2001, priopćeno je iz DT-a. Vlasništvo nad mrežom u New Yorku bit će vraćeno pod američku podružnicu DT-a, T-Mobile.

Posao će vjerojatno biti dovršen početkom 2005. Njegova ukupna cijena je 2,5 milijardi dolara, no 200 milijuna dolara DT će uštedjeti kroz Cingularove obveze za isplatom zbog raskidanja zajedničkog poduhvata.

Prekidanjem suradnje s tom kompanijom, u DT-u očekuju da će uštedjeti 1,1 milijardu dolara na kapitalnim troškovima. "Očekujemo uštedjeti oko 1,1 milijardu dolara u idućih 10 godina", izjavio je izvršni financijski direktor Karl-Gerhard Eick.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙