FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ALKOHOL NIJE TABLETA ZA SPAVANJE

MAINZ, 24. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Mnogi ljudi, možda i zahvaljujućiopćepoznatom prizoru hrčućih pijanaca, žive u pogrešnom uvjerenju dačašica alkohola navečer pomaže da se čovjek opusti i brže zaspi.
MAINZ, 24. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Mnogi ljudi, možda i zahvaljujući općepoznatom prizoru hrčućih pijanaca, žive u pogrešnom uvjerenju da čašica alkohola navečer pomaže da se čovjek opusti i brže zaspi.

No njemačka tvrtka, koja se bavi zdravstvenim osiguranjem, Techniker Krankenkasse u posljednjem zdravstvenom biltenu upozorava da su činjenice upravo suprotne, odnosno da je alkohol, čak i u najmanjim količinama, stimulans i da ometa san. Tako se ljudima koji pate od nesanice preporučuje da ne konzumiraju alkohol najmanje šest sati prije odlaska na počinak.

Jednak se savjet odnosi i na osobe koje vjeruju kako lakšem snu pridonosi šalica čaja ili kave. To je uvriježena, ali pogrešna , postavka, jer bi zaspali mnogo brže bez kofeina.

Uz to, i sam san je kvalitetniji bez pića jer vas usred noći na odlazak u WC ne prisiljava pun mjehur, a mnogi ljudi koji imaju problema sa spavanjem tvrde kako je lakše zaspati prvi put, nego nakon što čovjek prekine san.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙