FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi nagibni vlakovi stigli na zagrebački Glavni kolodvor

ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - Na zagrebački Glavni kolodvorvečeras su "stigla" prva dva od osam naručenih nagibnih vlakova, aTomislav Knežić, jedan od strojovođa koji će ih prvih voziti nahrvatskim prugama, tvrdi da su nagibni vlakovi udobni i sigurni.
ZAGREB, 22. svibnja 2004. (Hina) - Na zagrebački Glavni kolodvor večeras su "stigla" prva dva od osam naručenih nagibnih vlakova, a Tomislav Knežić, jedan od strojovođa koji će ih prvih voziti na hrvatskim prugama, tvrdi da su nagibni vlakovi udobni i sigurni.

"Nagibni vlakovi su potpuno sigurni i na njemačkim prugama voze već četiri godine bez ikakvih bitnih kvarova i svaki je dan u prometu dvije stotine garnitura pa nema razloga da jednako tako ne bude i na hrvatskim željeznicama", izjavio je večeras Knežić za Hrvatsku televiziju (HTV).

Hrvatske željeznice (HŽ) naručile su osam nagibnih vlakova od kanadsko-njemačke tvrtke Bomabardier Transportation u svrhu modernizacije HŽ-a.

Ostalih šest vlakova trebali bi biti isporučeni do sredine srpnja. Prema najavama, nagibni vlakovi trebali bi od 28. lipnja voziti od Zagreba do Splita manje od pet sati jer im sustav omogućuje naginjanje u zavojima do osam stupnjeva pa ne moraju smanjivati brzinu.

Dva nagibna vlaka bit će ocarinjena u ponedjeljak, a javnosti će biti predstavljeni nakon probne vožnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙